Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Wat we doen

Duurzaam ondernemen

Bij Garden Center Advice is duurzaam ondernemen de norm. We kijken bovendien naar grondstoffen, energieverbruik en naar de ecologische effecten voor, tijdens en na de exploitatiefase van een tuincentrum.

Verbouw of nieuwbouw? Altijd het hoogste niveau

Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw of het revitaliseren van uw tuincentrum, Garden Center Advice levert alle kwaliteiten die daarvoor nodig zijn: van kennis en advies tot ontwerp en realisatie.

Een verbouwing of totaalproject? Onze vakmensen weten precies hoe een aantrekkelijk en origineel ontwerp vertaald moet worden naar een degelijk en functioneel pand. Want we beschikken over de beste designers in de branche, zowel voor het interieur als exterieur. Deze op-en-top specialisten kennen de markt, spelers, ontwikkelingen, producten en materialen als geen ander. Hierdoor halen zij het maximale uit de mogelijkheden met het grootste winkelplezier en beste rendement als resultaat.

         
     

Nieuwbouw begint met een goed locatieonderzoek

Nieuwbouw van een tuincentrum begint wat ons betreft altijd met gedegen locatieonderzoek. Daarbij kijken we onder meer naar concurrentiedruk, bereikbaarheid, marktontwikkelingen en kosten. Zo stippelen we samen met de ondernemer de beste route uit.

Pas als alle factoren zijn bepaald, starten we met het ontwerp. In dat stadium gaat het om keuzes als de optimale combinatie van vorm en functie, toekomstbestendigheid en bijvoorbeeld route-optimalisatie. De vorm is één van de aspecten waarmee we de gewenste uitstraling van een tuincentrum vinden. Andere aspecten zijn variaties met zonwering, sandwichpanelen, dakpannen, (poeder)coatings, glassoorten en de mate van reflectie. De effecten ervan op de verschijning en het uiterlijk van de kas zijn enorm. De glazen omgeving zorgt bij elk weertype voor een geweldige beleving.

Een glazen gebouw is voor bezoekers en medewerkers de beste plek om te verblijven; daglicht heeft een positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen. Het verhoogt de concentratie, vermindert het stressniveau en de kans op ongelukken en zorgt voor een prettige beleving van de ruimte.

Bedrijfsoptimalisatie

Soms is een optimalisatie al voldoende om uw tuincentrum weer van nieuwe impulsen te voorzien. Door karakteristieke elementen te versterken, is het mogelijk om met beperkte middelen een groot resultaat te boeken. Daarbij kijken we altijd naar ‘Return on Investment’.

Door een interne optimalisatie kan al snel resultaat worden geboekt. We doen dit aan de hand van actuele analyses, denk aan een klantenherkomstanalyse, assortiment-scan, verbetering van de routing en benchmarking. We kijken nauwgezet waar en hoe een optimalisatieslag gerealiseerd kan worden. Ook bij bestaande gebouwen doen we een dergelijk traject. Het aanpassen van een pand is een snelle en relatief goedkope manier om verbeteringen te realiseren.

We hebben onze methodiek al een aantal keren effectief en succesvol toegepast, zoals bij Hageland Oddernes (Noorwegen) , De Boet (Nederland) , Plantorama Egå (Denemarken) en Praxis Tuincentrum Beverwijk (Nederland) . Dit zijn inmiddels alle goed renderende tuincentra.

Vergroten van de aantrekkingskracht

Beleving en inspiratie zijn allesbepalend in tuincentra. Brede paden, uitnodigende lage tafels met een uitgebreid assortiment en veel licht zijn daarbij van groot belang. Ook als de ruimte hiervoor ontbreekt, is dit met relatief eenvoudige ingrepen al te realiseren.

Met een functioneel ontwerp als eyecatcher vergroten we de aantrekkingskracht door een betere indeling van het assortiment, een goed lichtplan en een verkoopbevorderende winkelrouting. En dat zonder omzetverlies, want tijdens ons werk blijven de deuren voor uw klanten gewoon geopend. Wij leveren uw tuincentrum op binnen de planning en binnen het beschikbare budget.

De perfecte routing

Door cijfermatige onderbouwing en analyse hebben wij de mogelijkheid om de perfecte routing te tekenen en te realiseren. Daar waar leveranciers van verschillende winkelmaterialen vaak één proces goed beheersen, bijvoorbeeld het leveren van mooi stellingmateriaal, nemen wij de wensen van onze opdrachtgevers en hun klanten als uitgangspunt.

Samen kijken wij naar waar u in de markt wilt excelleren en beoordelen we waar de sterke punten liggen. Zo zorgen wij voor de beste oplossing, omdat we op een andere manier kijken naar de inrichting van een winkel. Een uitgekiende routing en een actueel assortiment dragen in hoge mate bij aan het realiseren van hogere omzetdoelen.

Tuincentra die door Garden Center Advice zijn ontwikkeld, zijn vaak uitgerust met een korte route voor snelle aankopen en een lange route die de klant langs alle verschillende afdelingen leidt.

Klimaatzones

In onze ontwerpen creëren we verschillende klimaatzones in een tuincentrum: van koud tot warm en aangenaam. De bezoekers lopen van de koude kas, via de buitenverkoop in de buitenlucht naar de warme kas en het tuincafé waar het aangenaam warm is. Het kassagebied bevindt zich dicht bij de entree waar bijvoorbeeld een bloemenshop, landwinkel voor streekproducten en klantenservice te vinden is.

Bij het afstemmen van die zones is het altijd belangrijk om naar de lichttoetreding en lichtbehoeftes te kijken. Een onverwarmde kas heeft veel natuurlijk licht nodig en bijvoorbeeld een tuincafé veel meer gecontroleerd licht. Door naar de functies van de verschillende zones in het glazen gebouw te kijken, kunnen wij de lichttoepassingen en prestaties van die zones groepsgewijs en ideaal op elkaar afstemmen door:

  • verschillende soorten glas of polycarbonaat (isolerend, zonwerend, geluidswerend, enz.);
  • scherminstallaties, doeksystemen die isolerend en/of zonwerend werken;
  • speciale 3-laags ETFE folie die bijzonder slijtvast is, een hoge isolatiewaarde heeft en bestand is tegen straling;
  • en niet te vergeten de natuurlijke schaduw van planten en begroeiing.

De mogelijkheden zijn oneindig

Garden Center Advice koppelt kennis van klimaatbeheersing, signing, veiligheid, faciliteiten en detaillering aan jarenlange ervaring. Altijd verfijnd en met begrip voor de belangen van haar opdrachtgevers. Zo ontstaan bijzondere tuincentra die de beleving van de bezoekers voorop hebben staan.

GARDEN CENTER ADVICE BIEDT TOTAALOPLOSSINGEN
GARDEN CENTER ADVICE IS WERELDWIJD ADVISEUR OP TUINCENTRUM GEBIED
GARDEN CENTER ADVICE DENKT MET U MEE