Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Plaza Graafstaete, Duiven (Nederland) 2006

Sinds maart 2006 bevindt zich enkele honderden meters westelijk van de A12-afslag Duiven een 36.000 m² grote ‘shopping mall’, met diverse winkels voor huis- en tuinbenodigdheden onder één dak. De locatie ligt in een bovenregionaal gebied met een detailhandelsfunctie, waarin onder meer een IKEA, Praxis, Leen Bakker, Makro, Kwantum en Piet Klerkx gevestigd zijn.

Wie nu vanaf de A12 aan komt rijden ziet op de rotonde richting Duiven en Westervoort een grote, zwarte kubus die opengewerkt is met glas en zo alvast een blik in de Intratuin gunt.

Eenmaal op het terrein biedt een gezamenlijke transparante passage toegang tot de Intratuin, de bouwmarkt, het keukencentrum en de woonoutlet. De passage is met een horecakiosk, bloemenshop, zitjes, olijfbomen en diverse shows al een belevenis op zich en deelt het complex op in het meer kasachtige karakter van de Intratuin en de utilitaire volumes van de overige winkels.

De gevel bestaat uit een goudbruine stalen gevelbeplating met daaronder een twee meter hoge plint van duurzame ClickBrick-stenen (droogstapelsysteem). Een natuurlijk materiaal dat aansluit bij de groene weelde die binnen in het gebouw te vinden is.

De passage is met een horecakiosk, bloemenshop, zitjes en olijfbomen al een belevenis
De passage is met een horecakiosk, bloemenshop, zitjes en olijfbomen al een belevenis