Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Verbouw Plantorama, Egå (Denemarken) 2019

De Deense tuincentrum keten Plantorama heeft een frisse moderne huisstijl gekregen, die voor het eerst tot uiting komt in hun nieuwste Plantorama belevingscentum in Egå.

Het tuincentrum is verplaatst naar de andere kant van Grenåvej, waar de concurrent Bo Grønt eerder lag. Met een oppervlakte van 9.200 m², overeenkomend met twee voetbalvelden, is het Jutlands grootste tuin- en dierencentrum en ook het meest groene van Denemarken.

Plantorama Egå is gebouwd met zorg voor het milieu. Het tuincentrum heeft op het dak 650 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd die 100.000 kWh elektriciteit leveren, wat een jaarlijkse CO2-besparing van 66.650 kg oplevert. Overal is LED verlichting aanwezig en regenwater wordt hergebruikt voor bloemen en planten.

Belevingscentrum - Plantorama Egå is een tuincentrum met een beleving voor het hele gezin het hele jaar door. Het is niet alleen een tuincentrum, maar ook een excursieplaats waar alle gezinsleden ervaringen op kunnen doen.
Klanten kunnen nu verschillende omgevingen ervaren en inspiratie opdoen voor interieurdecoratie, voedselspecialiteiten, een grote selectie planten en bloemen, accessoires voor het huis en de tuin, maar ook levende dieren en dierenartikelen. Verder is er ruimte voor een boerderijwinkel (Farm Shop) met verse biologische groenten en fruit, een dierenarts, een speeltuin (Playland) en het uitnodigende Espresso Café (Espresso House).

Plantorama Egå is sinds maart 2019 geopend. Dit moderne tuincentrum zal model staan voor de manier waarop bestaande tuincentra uitgebreid of nieuw gebouwd zullen worden. Er zijn 11 tuincentra van Plantorama en er zijn er meer op komst. Het plan is om 25 tuincentra te bereiken.