Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Magasin Vert, Marly (Frankrijk) 2013

Een Nederlands tuincentrumconcept in Frankrijk, dat is het nieuwe ‘Magasin Vert’ in het Franse Marly, nabij Metz.

De Apex purchasing group (verdeeld over 5 tuinbouwcoöperaties) is eigenaar van 461 ‘Magazins Verts’ (tuinwinkels) verspreid over Frankrijk. Het tuincentrum in Marly, dat op 6 april 2013 zijn deuren opende, is het eerste grote tuincentrum naar nieuw concept. Het beslaat 5.500 m², waarvan 2.500 m² (deels overdekt) buitenterrein, twee winkelkassen van ieder 1.500 m² en 220 parkeerplaatsen.
Bijzonder charmant is dat in extra brede parkeerplaatsen voor ouders met kinderen is voorzien.

De gelijkenis met de Nederlandse tuincentra is direct duidelijk. Een statige voorgevel met veel glas, afgewerkt met groene randen en roestbruine platen. De gebogen spanten zijn zowel binnen als buiten in het zicht gelaten. De bezoeker komt binnen in de koude kas met (veelal eetbare) planten, dan volgen de afdeling vijver en dier, de tuinwinkel en de afdeling sfeer en interieur. Op dit moment is er nog geen horeca, maar daar is wel ruimte voor.

Nieuw voor Franse begrippen zijn de sfeer en de beleving met de visuals en de diverse sfeerpresentaties en de afdelingen met hun eigen houten vloeren op het grijze beton. De ‘boutique’ (een afdeling met Franse streekproducten) is typisch Frans en mateloos populair.

Magasin Vert in Marly is een herkenbaar Hollands concept zonder een kopie te zijn. Onmiskenbaar van Nederlandse origine, maar met een sterk Frans accent.