Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Jardinerie Tarnaise Fonlabour, Albi (Frankrijk) 2021

In samenwerking met het Franse architectenbureau Cabrol Architectes heeft Breddels Architecten het nieuwe tuincentrum Jardinerie Tarnaise Fonlabour vormgegeven.

Het project omvat de bouw van een tuincentrum met een gesloten verkoopruimte en een entreehal, een bloemen- en plantenverkoop in de open lucht, een buitenkwekerij en een groot parkeerterrein voor de bezoekers.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Jardinerie Tarnaise vooral een tuincentrum en de identiteit van een tuincentrum kan niet beter worden weergegeven dan door een kasarchitectuur. Het nieuwe tuincentrum heeft een vloeroppervlakte van zo’n 5.140 m². De voorgevel is bekleed met houten geveldelen in een golvend patroon met daarboven glazen gevel voor veel natuurlijk licht. Het dak steekt aan de voorzijde flink uit zodat er een droogloop ontstaan is.

Jardinerie Tarnaise, specialist in tuinieren, dieren en interieurdecoratie, heeft een enorm breed assortiment en zelfs een heuse vogelkoepel. In het gebouw is tevens een kwaliteitsbrasserie 'Au Jardin' gevestigd met een eigen entree in de voorgevel. Zij bereiden gerechten met verse en lokale producten, ambachtelijke pizza's en zelfbediening. Ook is 'Le Chalet Aux Fruits' in het pand gevestigd met verse streekproducten, groente en fruit.