Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Intratuin, Zwijndrecht (België) 2010

In Zwijndrecht opende de vijfde Intratuin vestiging in België haar deuren, in een geheel nieuw complex naar ontwerp van Breddels Architecten. Gelegen in de periferie van de stad Antwerpen kent dit tuincentrum een verzorgingsgebied van maar liefst 150.000 huishoudens. Bijzonder is dat dit de eerste Intratuin is die bestaat uit drie verdiepingen. Een supercompacte huisvesting, uitermate passend voor een grootstedelijke locatie als deze.

De Intratuin in Zwijndrecht heeft 6.600 m² aan winkeloppervlakte. In de kelder zijn de tuinmeubelen en de dierenbenodigdheden te vinden en de verdiepingen daarboven zijn gevuld met een ruim assortiment aan bloemen, planten en accessoires op het gebied van tuin, interieur en lifestyle. Door liften en een brede stenen trap zijn de verdiepingen met elkaar verbonden. De toepassing van de meest moderne technieken en performante materialen, onder andere op het gebied van thermische isolatie, maken deze vestiging vooruitstrevend in zijn soort.

Met de gebogen dakspanten en gecoat staal boven het spiegelende glas oogt de buitenkant van de vestiging in Zwijndrecht statig en aantrekkelijk. Ook in het interieur is deze verfijning terug te vinden. De vloeren van de kelder en verdieping zijn uitgevoerd in een glad beton, dat door de speciale bewerking op hardsteen lijkt. 

Zo heeft de winkel een bijzondere en luxe uitstraling gekregen, die bovendien onderhoudsvriendelijk is.