Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Intratuin, Zevenhuizen (Nederland) 2012

Intratuin Zevenhuizen/Zuidplas ligt vlak aan de A12 tussen Den Haag en Utrecht bij de afslag Zevenhuizen. Dit gloednieuwe tuincentrum is de 55e vestiging van Intratuin in Nederland en verenigt duurzaamheid en een optimale beleving onder één dak.

Het transparante en royale gebouw is symmetrisch van opzet en oogt daarmee uitnodigend en majestueus. Het totale terreinoppervlak meet maar liefst 50.000 m² en bestaat o.a. uit 15.000 m² parkeerruimte met 560 parkeerplaatsen, 3.000 m² logistiek buitenterrein, 2.500 m² waterbassin, 3.000 m² magazijn en 16.000 m² winkeloppervlakte verdeeld over twee verdiepingen.

Op de begane grond zijn de koude en de warme kas te vinden waar de bezoeker terecht kan voor buitengroen, kamerplanten, interieurartikelen, dier, vijver en verlichting. De eerste etage is gereserveerd voor tuinmeubelen, seizoenskoken en tuinhuizen. In de brede gangen is genoeg ruimte voor bijzondere opstellingen en op diverse plekken zijn sfeerkamers ingericht. Brede rolpaden, waarop de winkelkar mee kan, verbinden de winkelvloeren met elkaar. Het tuincafé is centraal gelegen en mondt aan de achterzijde uit in een heerlijk terras aan het water.

Het familiebedrijf hecht grote waarde aan duurzaamheid. Intratuin Zevenhuizen is één van de modernste tuincentra in Nederland op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het kunststofdak bestaat uit negen verschillende lagen, voor de gevels is extra dik isolatieglas gebruikt, de dakgoten zijn geïsoleerd en er wordt gebruik gemaakt van een warmte koude opslag waarmee de winkel, het magazijn en de kassen energiearm verwarmd en gekoeld worden. De verlichting in het gehele pand is energiearm uitgevoerd, zonder af te doen aan kwaliteit. Ook wordt het regenwater opgevangen om de binnen- en buitenplanten te besproeien. Zelfs een oplaadpunt voor elektrische fietsen is hier aanwezig.

Door de Open Sky kassen is het in de buitentuin altijd aantrekkelijk om te winkelen
Door de Open Sky kassen is het in de buitentuin altijd aantrekkelijk om te winkelen