Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Intratuin, Venlo (Nederland) 2013

Jarenlang stond Intratuin Venlo alleen in het, nu nieuw ontwikkelde, gebied op de grens van Tegelen en Venlo direct aan de snelwegen A73 en A74 van en naar Duitsland. Het oude tuincentrum is geheel gesloopt en daar is een klein retailpark voor teruggekomen met een nieuwe moderne Intratuin en tevens een nieuwe McDonald’s en Karwei bouwmarkt.

Het nieuwe ‘stadstuincentrum’ is bijna 5.000 m² groot en 14 meter hoog, verdeeld over twee etages met veel glas en groen. Diverse delen van de gevels zijn bekleed met planten. Het dak is geheel bedekt met polycarbonaatplaten en het staal is gepoedercoat in de kleur bruingrijs. Hierdoor ontstaat een ideale retail omgeving met een moderne en toch warme sfeer.

Opmerkelijk aan Intratuin Venlo is de relatief grote verdiepingsvloer die het merendeel van de warme kas beslaat. Op deze vloer is een restaurant/tuincafé aanwezig met een accent op gezonde voeding, een speelhoek voor de kinderen en er is voldoende ruimte voor de verkoop van seizoensgebonden decoraties en andere producten.

Opvallend is de grote tourniquet in het midden van de voorgevel, welke dienst doet als entree naar het tuincentrum. Vanaf daar kunnen de klanten zelf kiezen waar ze heen gaan: de koude kas of de trap op naar het tuincafé in de warme kas.

Intratuin Venlo nieuwe stijl ; een verrassend tuincentrum met geheel eigen aanpak
Intratuin Venlo nieuwe stijl ; een verrassend tuincentrum met geheel eigen aanpak