Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Intratuin, Nuenen (Nederland) 2010

Op de plek waar ooit de meeuwen boven de vuilstort van Nuenen zweefden, is nu een Intratuin verrezen. De bergen afval zijn getransformeerd tot een verhoogd groen landschap, waarin de nieuwe Intratuin majestueus troont. Een unieke en een duurzame locatie ten top voor een ‘groen’ bedrijf als Intratuin.

Als een waar landmark verrijst een hoog middenschip met een gebogen dak, geflankeerd door lange, ‘glazen’ kassen. Binnen de aanzienlijke omvang van het centrale deel zijn de entreedeuren bescheiden van hoogte gehouden, met aandacht voor de menselijke maat. Daarachter schuilt een grote vide, ruim en open van opzet. Zo’n 6.000 m² winkeloppervlakte is verdeeld over een koude kas en een warme kas. De houten afwerking van de binnenwanden en de klimplanten die langs de pilaren naar boven kronkelen geven het geheel een natuurlijke uitstraling.

Na de koude kas bevindt zich het Intratuincafé en een ruim opgezet logistiek knooppunt, met brede trappen en een lift naar de verdieping. Die biedt met een oppervlakte van zo’n 1.500 m² alle ruimte aan de tuinmeubelen.
Zo wordt een bezoek aan de Intratuin in Nuenen aangenaam winkelen voor en in het groen.