Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Intratuin, Halsteren (Nederland) 2011

In Halsteren is de bestaande Intratuin omgetoverd tot een waar winkelparadijs. Met een totale oppervlakte van maar liefst 21.000 m² is het Nederlands grootste Intratuin. De verbouwing verliep precies volgens planning en in drie fases, zodat het tuincentrum al die tijd gewoon open kon blijven.

Oude kassen zijn gesloopt, nieuwe bijgebouwd, de gevel is geheel gerenoveerd en het tuincentrum is voorzien van een in het oog springende royale entree en een prachtig tuincafé. Het tuincentrum wordt omringd door 4.000 m² buitenruimte, met plek voor 750 parkeerplaatsen. De entree wordt zowel buiten als binnen omlijst door een groene gevel.

Wie deze Intratuin binnenkomt, belandt op een aangenaam en groen ingericht binnenplein, compleet met snackcorner en sanitaire voorzieningen. Van hieruit is gemakkelijk het centraal in het tuincentrum gelegen restaurant te bereiken, met de toepasselijke naam ‘De Eetbare Tuin’.

Op deze plek is de bevlogenheid en het enthousiasme van de opdrachtgever duidelijk zichtbaar geworden. In samenwerking met ontwerpers Jaap Verburg en Nanette Goedemans heeft Kloosterboer Decor hier een prachtig aangeklede ruimte gerealiseerd. Het restaurant biedt plek aan maar liefst 500 mensen, en weet tegelijkertijd intiem te blijven.

In deze ‘Intratuin XXL’ is het op grote schaal, en tegelijkertijd ook binnen de menselijke maat, genieten van puur winkelplezier.