Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Intratuin, Elst (Nederland) 2012

In maart 2012 is Intratuin Elst geopend. Breddels Architecten maakte het ontwerp voor dit unieke tuincentrum. Voor aanvang is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd alvorens het project is gerealiseerd.

In Elst wordt ruim 11.500 m² vloeroppervlak verdeeld over twee verdiepingen, met bijzondere aandacht voor belangrijke ontwerpthema’s als duurzaamheid en hergebruik. Zo is het tuincentrum voorzien van een op maat gemaakt klimaatsysteem, opgetrokken uit kwalitatief hoogwaardige materialen en zowel van binnen als buiten royaal voorzien van groen.

Uiteraard is er ook alle aandacht voor optimaal winkelplezier: met onder meer een heldere routing, een aangenaam binnenklimaat en een ruime speelgelegenheid voor de kleintjes. En ook in deze Intratuin is aan de innerlijke mens gedacht. Er is een wel heel bijzondere horecavoorziening met 450 zitplaatsen, ondergebracht in een bestaande boerderij uit de achttiende eeuw.

Ronduit spectaculair is dat deze boerderij door middel van een 25 meter brede en 14 meter hoge glazen overkapping volledig is geïntegreerd in het tuincentrum. Zo is in dit gloednieuwe tuincentrum een prachtig stuk historie van Elst letterlijk in de etalage gezet.

Routing en assortiment voegt zich naar de vorm van het gebouw
Routing en assortiment voegt zich naar de vorm van het gebouw