Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Uitbreiding Intratuin, Breda (Nederland) 2017

Vier jaar na de 1e fase van de uitbreiding koude kas, is de totale uitbreiding/verbouwing van Intratuin Breda voltooid. Met de nieuwe entree als eye-catcher is een wens in vervulling gegaan om deze een moderne uitstraling te geven waarbij beleving een grote rol speelt.

Na de uitbreiding in 2013, waarbij de koude kas met 2.955 m² vergroot is, werden de oorspronkelijke plannen in 2016 weer uit de kast gehaald om het totale plan te voltooien.

Ditmaal was de entree aan de beurt, waarbij 3 bestaande kaskappen werden gesloopt om hier ruimte voor te maken. Alhoewel de bouw van de entree niet bijzonder groot is, was de complexiteit een behoorlijke uitdaging. Het ‘hart’ van het bedrijf diende gesloopt en tijdelijk verplaatst te worden, waardoor met name de voorbereiding inzake de installaties tijdig uitgevoerd moest worden om de bouw mogelijk te maken. Tevens diende tijdens alle bouwwerkzaamheden het winkelend publiek goed en veilig ‘rondgeleid’ te worden in de winkel en rondom het smalle parkteerterrein/bouwterrein.

Na een klein half jaar bouwen, is de totaal vernieuwde entree weer opengesteld voor het publiek en heeft het een grondoppervlakte van 1.000 m² en een verdiepingsvloer van 500 m². De entree biedt ruimte op de begane grond aan de servicebalie, de kassa’s, de bloemenshop en een nieuwe afdeling met seizoens- en streekproducten.