Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Intratuin, Assen (Nederland) 1997

De Intratuin (nu Tuinland geworden) in Assen is de tiende op rij naar ontwerp van Garden Center Advice.
In samenspraak met de opdrachtgever ontwikkelde wij een standaardconcept voor deze tuincentra, waarbij altijd grote aandacht uitgaat naar de routing, sfeer, materiaalgebruik en duurzame installaties. Dit betekent echter niet dat elke Intratuin hetzelfde is. De omgeving vraagt altijd om specifieke oplossingen, en dat maakt ieder gebouw weer anders.

In Assen vereiste de locatie aan de Randweg een hoogte van minimaal tien meter. Met de elf meter hoge kas die hier is verrezen, kreeg deze Intratuin een opvallende afmeting en is het gebouw al van veraf goed te zien. Gemetselde elementen sieren de hoge gevel, en komen weer terug bij de entree. Van binnen heeft de hoge kas de uitstraling van een stationshal, die grotendeels in gebruik is genomen als sfeervolle horecagelegenheid. De extra hoogte biedt daarnaast ruimte aan bijzondere planten en voorwerpen.

De routing in het tuincentrum is zowel praktisch als avontuurlijk. Via een aantrekkelijke hal met een snijbloemenshop en kinderspeelruimte kan de bezoeker zijn weg vervolgen door achtereenvolgens de onverwarmde kassen, buitenruimten en verwarmde ruimten. Een uitgekiende klimaatinstallatie en een bewateringssysteem met regenwater zorgen voor een optimale en duurzame verzorging van de planten. Warme kleuren creƫren een aangename sfeer voor de bezoeker en maken het winkelen in deze Intratuin elke keer weer tot een buitengewoon bezoek.