Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen.

Nieuwbouw Blumen Ostmann, Oldenburg (Duitsland) 2021

Na een bouwtijd van bijna 10 maanden is op 24 maart 2021 het gloednieuwe tuincentrum van Blumen Ostmann in Oldenburg geopend. Een modern XXL tuincentrum volgens het nieuwe Intratuin 3.0 concept. Ostmann werkt hierbij samen met het Nederlandse bedrijf Intratuin. Breddels Architecten ontwierp dit unieke tuincentrum met een grote patiotuin.

De 13.000 m² grote verkoopruimte - het terrein beslaat 30.000 m² - is gunstig gelegen in de buurt van de snelweg en biedt de klanten een uitzonderlijke winkelervaring. Meer dan 100.000 planten maken deel uit van het zeer uitgebreide en gevarieerde assortiment. Daarmee is het een van de grootste tuincentra in Duitsland. Met de komst van dit tuincentrum wordt het winkelgebied nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Twee grote olijfbomen van ongeveer 100 jaar oud, zijn de blikvanger in de entree van het tuincentrum. Bij de ingang is ook een boerenmarkt winkel met streekproducten. Daartegenover vinden klanten het "Blumen Atelier" met verse snijbloemen. Het middelpunt is de onoverdekte binnentuin in het hart van het tuincentrum. Daar is ook een tentoonstellings- en evenementenruimte gepland. Halverwege het tuincentrum kunnen klanten even uitrusten in het tuincafé "Le Café", met uitzicht op de binnentuin en een speelplaats voor de kinderen.

Veel mensen zijn lovend over het nieuwe tuincentrum, dat met een fotovoltaïsche installatie, elektrische laadstations en het volledig benutten van al het regenwater dat op het gebouw valt, volledig duurzaam is. Het is een uniek tuincentrum dat in Duitsland nog niet zo bestond.

Unieke winkelervaring op 13.000 vierkante meter
Unieke winkelervaring op 13.000 vierkante meter