GardenCenterAdvice neemt deel aan IGCA

Zondag 28 augustus 2022

GardenCenterAdvice neemt deel aan IGCA

De IGCA is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de groei en verbetering van de tuincentrumindustrie wereldwijd. Wij bieden een platform waar tuincentra in contact kunnen komen en ideeën, informatie en middelen kunnen uitwisselen met gelijkgestemde leden waar ook ter wereld. Het is onze wens om de industrie samen te brengen en een hechte gemeenschap te cultiveren, rijk aan gedeelde kennis.

Introductie film

IGCA-geschiedenis
De International Garden Centre Association (IGCA) bestaat om een ​​forum te bieden voor de wederzijdse uitwisseling van informatie en het voordeel van gelijkgestemde, onafhankelijke tuinhandelaren op een wereldwijde basis. Vanaf 1960 begon een groep tuincentrumeigenaren met jaarlijkse rondleidingen binnen Europa, georganiseerd door een Duits bedrijf, dat ook een tuincentrumtijdschrift uitgaf. IGCA werd officieel geboren in 1968, op een gezamenlijke conferentie in Oxford, Engeland van de Horticultural Trade Association en de British Group of Garden Centres. Deze conferentie werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers uit andere Europese landen, waar kleine groepen tuincentra bestonden. Jeffrey Bernhard van het Verenigd Koninkrijk werd verkozen tot de eerste IGCA-president voor een termijn van drie jaar. De Vereniging werd bestuurd door een Raad van Afgevaardigden uit acht landen (waaronder de VS), die tweemaal per jaar bijeenkwam.

https://www.intgardencentre.org/

IGCA blijft groeien, trekt individuele tuincentra van over de hele wereld aan en helpt tuinhandelaren om concurrerender te worden in een veranderende winkelomgeving. Het jaarlijkse congres ziet vaak meer dan 200 afgevaardigden, uit wel 20 verschillende landen, en heeft een studiereis opgenomen met een sterke leerfocus voor de jongere generatie.

Dit jaar zal men een week lang in Nederland tuincentra en andere leerzame bedrijven en evenementen bezoeken. 

GardenCenterAdvice is aanwezig bij Tuincentrum Abbing in Zeist.

Terug naar overzicht